Програма Нова Година 2016 - Општина Битола

cestitka 05

Програма Нова Година 2016 - Општина Битола

Read more ...

„Метаморфози“ - Нова премиера на НУ Народен театар Битола

metamorfozi 01

НУ Народен театар Битола 2015
„Метаморфози“
Авторска претстава на Лилија Абаџиева

Read more ...

Наташа Атлас по Париз, Женева, Минхен, во Битола

natacha atlas 00

Светски познатата пејачка ѕвезда Наташа Атлас,  по концертите во Париз, Женева, Минхен, Вроцлав,  на 6 ноември доаѓа во Битола на седмото издание на Фестивалот на музика од светот во организација на Центар за култура Битола.

Read more ...

КОНЦЕРТ НА СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР - 20.08.2015

simf orkestar

На програмата се дела од Бокерини, Моцарт и Шуберт
Солист: Жарко Паунов-пијано
Диригент: Георги Здравев

Четврток - 20 август - 2015    / 20:00ч. /
Народен театар Битола

Read more ...

БИТ ФЕСТ СО НАД ПОЛОВИНА МИЛИОН ПУБЛИКА

bitfest 2015

Во сабота на 27.06.2015 година со филмска музика на Битолскиот камерен оркестар и Примадоната Весна Гиновска – Илкова, официјално започнува една од најзначајните манифестации од мултимедијален културен карактер, јубилејното десетто издание на БИТ ФЕСТ 2015, кое се организира во соработка со културните институции и граѓанските здруженија од општината, а под покровителство на градоначалникот на општина Битола, д-р Владимир Талески.

Read more ...

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en