Програма за Дочек на Новата 2014 г - Општина Битола

cestitka bitola

29.12.2013

11.30-11.45 Детски музички блок-Хитови од детските фестивали
11.50-12.45 Детска театарска претстава на Детскиот креативен центар„Студио Кидс“

13.00-13.45 Детска театарска претстава „Кавга меѓу две елки“-ДГ „Без  маска“
13.50-14.10 Детски музички блок-Хитови од детските фестивали
14.15-14.50 Детска театарска претстава „Новогодишниот јунак Дедо Мраз“- Солза и смеа

20.00 „Концерт на битолскиот камерен оркестар“ –Центар за култура Голема сала

 

30.12.2013

10.30-13.00 Новогодишен перформанс „Дедо мраз во Золошката градина“
11.00-11.20 Детски музички блок „Си-до“
11.30-14.00 „Новогодишна креативна работилница“-изработка на детски украси и играчки ЗГ- „Лотус Медиам Битола“
11.45-12.40 Музичко сценски детски спектакл „Собирач на желби“- Детски театар Бабец
12.45-13.00 Детски музички блок „Си-до“
13.05-13.45 Детска театарска претстава „Новогодишна магична потера по Дедо мраз“-ЗГ„Грин Лист“
13.50-14.35 Детска театарска претстава „Новогодишниот јунак Дедо Мраз“ Солза и смеа

 

31.12.2013

11.00-11.20 Детски музички блок со „Тра ла ла“
11.30-14.00 Музички блок и новогодишна креативна работилница- изработка на детски украси и играчки-штанд- ЗГ„Граѓанска асоцијација
11.30-14.00 „Највисока елка во оригами техника“ –ЗГ„Мали Херои, Rosetta stone Битола Бренд
11.45-12.45 Музичко сценски детски спектакл „Собирач на желби“ - Детски театар Бабец
12.50-13.00 Детски музички блок „Тра ла ла“
13.05-14.00 Детски забавно музички блок „Новогодишна детска дружба“


18.00-18.50 Детска театарска претстава „Новогодишна магична потера по Дедо мраз- ЗГ„Грин Лист“
19.00-19.50 Музичко сценски детски спектакл „ Собирач на желби“-Детски театар Бабец

20.00-20.30 X Бенд
20.35-21.00 Паркети
21.05-21.30 Памперси
21.35-22.00 Борче Наумовски и хумористично – сатиричен блок
22.05-22.30 Татјана Стефановска
22.35-22.45 Маријан Ѓеорѓиевски-stand up comedy
22.45-23.15 Мадригали
23.15-23.45 Боеми + сатирично хумористичен дел
23.45-00.30 Каролина
00.35-01.30 Боеми

 

 

 

Народен театар Битола

Дата Час Театарски претстави
23-25 19.30 „Есенин“
27-28 19.30 „Дива“
Влез слободен!

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en