Гранд-при за монодрамата од Хрватска - 16 издание на Фестивалот на монодрама во Битола

monodrama-bitola 3

 

1. Гранд при за претставата „Бобочка“ во изведба на актерката Еција Ојданиќ од Театар Морузгва, Загреб, Хрватска, по текст на Мирослав Крлежа и режија на Иван Лео Лемо.
2. Диплома за оригинален пристап кон истражување на нови театарски форми на претставата „Лир“ во изведба на Нина Салинен, независен проект од САД по текст на Вилијам Шекспир.
3. Диплома за филизофското осмислување на темата и хармонично сценско отелотворување на претставата „Амок“ во изведба на Ментор Зумберај од Театарска филмска куќа Акт од Косово по текст на Цвајг, адаптација на Нина Мазур и режија на Елмазе Нура.

monodrama-bitola 1

monodrama-bitola 2

monodrama-bitola 5

monodrama-bitola 6

monodrama-bitola 7

monodrama-bitola 8

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en