ВИКЕНД 2,3 АВГУСТ НА БИТ ФЕСТ

romina-miletic
2 август (сабота)
08:00 - 22:00ч. Плоштад Магнолија
Мини саем на книгата11:00 - 24:00ч. Широк Сокак
Саем на ракотворби
ЗУР Македонски ракотворби

20:00ч. Магаза
Изложба на уметничка фотографија „Акорди на светлината“
Ромина Милетиќ

3 август (недела)
08:00 - 22:00ч. Плоштад Магнолија
Мини саем на книгата

4 август (понеделник)
18:00-20:00 Магаза
Перформанс, ЗГ Слепи лица „Ние не гледаме со очи, ние гледаме со срце – За Битола“
Во рамките на овој настан ќе биде отворена изложба на ракотворби изработени од слепи лица, промоција на кратка монографија за Здружението за слепи лица – Битола, оддавање признанија „Почесни членови“ на Здружението на Слепи лица Битола, Поетски рецитал и музичко сценски перформанс
20:30 ЗМГ Концертна сала
Концерт на кларинети во чест на Панде Татарчевски
 "ОМАЖ НА ПАНДЕ ТАТАРЧЕВСКИ"


Програма:
1. G. Rossini/M. Mazzini - Barbiere di Siviglia
2. C. Debussy - Clair de lune
3. Zaquinha de Abreu - Tico Tico
4. Johan Strauss Jr. - Perpetuum Mobile
5. Johan und Josef Strauss - Pizzicato Polka
6. Johan Strauss Jr. - Tritsch - Tatsch Polka
---------------- ПАУЗА -------------------
7. W.A. Mozart - Symphony no. 25, 1
8. B. Bartok - Romanian Folk Dances
9. G. Faure - Apres un reve

10. Bearb E. Schwinger - Bay a pesere mashke

11.  Д. Шуплевски - Capriccio for strings


Изведувачи:

Стојо Мисерлиоски
Игор Бакревски
Марјан Бакревски
Ристо Ѓоревски

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en