БИТФЕСТ - 7 август (четврток)

2014 08 07-bitfest
08:00-22:00 ч. Плоштад Магнолија
Мини - саем на книгата

 

18:30 ч.-Нова сцена, Центар за култура
Четврти ИДТФ „Битолино“
„Смешно чудовиште“

Театар Мала сцена-Загреб, Хрватска
Четвртата претстава на 4-то издание на ИДТФ Битолино.... Мала сцена,Загреб, Хрватска, јапонска драматургија, одлични визуелни решенија, копродукција со театарот за слепи лица од Загреб, нешто што не смеете да го пропуштите ...
„Смешно чудовиште“,

07.08.2014 со почеток во 18:30 часот Н.У. Центар за култура (нова сцена)


20:00 ч. Голема сцена, Центар за култура
Четврти ИДТФ „Битолино“
„Елмеровите соништа“
Театар Сенка – Марцело, Италија
Петтата претстава на 4-то издание на ИДТФ Битолино.... Театар Сенка,Марцало, Италија, со еден збор спектакл за крајот на Битолино, бесконечна забава,и одлична актерска игра, не пропуштајте ...
„Елмеровите соништа“, 07.08.2014 со почеток во 20:00 часот Н.У. Центар за култура (голема сцена)

 

Дом на АРМ
Балканска колонија на ракотворби „Астерион Галери“
10.00ч- ЗНАЧЕЊЕ НА СУВЕНИРИТЕ – едукативна работилница


Тони Николовски – скулптор (Дом на АРМ – приземје)
11.00ч-ГРАДСКИ ЕЛЕМЕНТИ ВО РАКОТВОРЕЊЕТО – едукативна работилница


Наде Геневска Брачиќ-етнолог кустос , ЗМГ ( Дом на АРМ – приземје)
12.00 – 14.00 – Изработка на сувенири со градски мотиви  
18.00 ч – Изложба на ракотворби / продолжување со работа


20.00 – ПОЕТСКО ТИХУВАЊЕ – музичко-поетска вечер
ЖЕНА, ЉУБОВ, ХОБИ – Светлана Папачек – ОЖМ-Битола, Гордана Петров-Такец-ОЖМ-Битола, Гордана Митревска- Здружение на слепи лица–Битола, Лилјана Пешева - Здружение на слепи лица - Битола, Розе Мојсоска-Здружение „Мобилност“-Битола, Светлана Стевановска –ЗГ„Астерион Галери“


21.00ч – Изложба на ракотворби / продолжување со работа

 

21:00 ч. Пацио
Концерт: Амбиентална музика Marga Sol
-Биографија-
МАРГА СОЛ (Marga Sol)
Македонски музички продуцент,  композитор, вокалист, ремиксер и Диџеј, но добро познат на светската музичка сцена, особено во сферата на lounge, chillout, ambient, groove, jazzy и house музиката.
Позади артистот стојат преку 250 песни, 4 синглови, издадена на преку 700 компилации (вклучувајки ги најпознатите lounge светски компилации) и  8 албуми, од кои 5 наменети за светскиот пазар. Два албума "Lounge Music by Marga vol. I" и "Lounge Music by Marga vol. II" (2004/2005)  за Македонски пазар и пошироко, спонзорирани од Austrian Airlines (делени во авионите на Austrian Airlines)  и еден албум спонзориран од Скопска Пивара "Vibrations" by Marga (2006), во ограничен тираж. Следуваа "Beat Of The Old Bazar" (2007/2008), "Nightchill" (2009), "I Am Everywhere" (2010), "Best Of Marga Sol" (2011), "Awakening" (2012), кои сеуште се продаваат низ светските музички продавници. Во завршна подготовка е најновиот албум "Love Sensation", нејзин 9ти албум наменет исто така за светскиот пазар.

Музиката на Марга Сол е издавана од страна на врвни издавачки светски куќи:
Sony Music, Kontor Music, Universal Music, Aluminium Music, Karmaloft, Big City Beats – Ibiza, Encanta Musica, Hushhh Records, Wormland, Tarifa Records, Cr2 Records, Hotfingers Records, Ministry Of Sound, Avril Production, Elements Of Life, Viva Natura, OV Records, SUKA Records, Tyranno Records, Drizzly Records, Wide Range Electic, Wax’n Soul, Lovely Mood Music, Luxury House, Recovery House Music, Ecstasy Records, Diventa Music, Audio Lotion Records, Treto Uvo - Macedonia, Oasis Productions - Canada…
Музичка поддршка од светски познати Диџеи.
Проекти:
1. Sony Music Entertainment
Компилирање на една од нјпознатите Chill изданија на SONY MUSIC -  "Bar Lounge Classics - Relax Edition"
2. "Serenade" (Серенада) песната на Марга Сол, ремикс на Sambox, користена за официјалната реклама на Samsung Galaxy S III мобилен телефон
3. Музика за реклама на Mercedes-Benz 300 SL Coupé
4. Музика за промотивно издание ЦД/ДВД за T-Mobile, Germany
5. Компонирана музика за live-шоу на најпознатиот германски комедијант Mario Barth
6. Nahklick Werbespot official video - музика за официјална реклама на компанијата Наклик за веб дизајн
7. Municipal Museum Engen & Galery музика за промо видео
8. Музика за потребите на компании и хотели/објекти како:
- Nestle и Jacobs
- Victoria Secret
- Travel & Living емисии
- Deluxe TV емисии, шпици и видеа...
- Buddha Bar (Dubai, Manila, Monte Carlo)
- Hotel EAST (издание под Wormland Records)
- Nassau Bar - IBIZA (официјално издание ЦД)
-  “Fashion Star” Show
- “Human Traffic” кампања и видео реклама “Stronger than sellers think”
 - “Auto Magazin” Tv Show – audio background
- “Life Magazin” реклама
- “Code Fu Competition” радио реклама и кампања (2008)...
9. Mузичка поддршка и беграунд на настани и компании:
- Fashion Show Maкедонија
- VIP забави
-Mini Morris и BMW настани
- Македонија Турист
и т.н.
DJ настапи
Како ДЏ Марга Сол работи повеќе од 7 години низ кафе барови, отворени масовни настани (White Dimension, Green Day, Greatest Hits, Love Parade festivals , Heiniken фестивали....), брод-забави и клубови во рамките на Македонија, Балканот и Европа. House музиката е дел и од нејзината продукција во соработка со врвни електронски продуценти како: Alex Kenji, Mike Vale, NDKJ, Darko De Jan, Greg Stainer, Nopopstar, Tom Baxter... Нејзините музички шоуа и миксови се промовирани низ врвни радио станици низ светот, поддржана и од Roger Sanchez, Global  Ibiza Radio и т.н.
Музичка едукација
Ilija Nikolovski-Luj"-Skopje (Music School)
Приватни пијано часови, компонирање
Enterprise Music School - Македонија, Скопје
Музичка продукција и рекординг, музичка теорија и композиција
 

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en