БИТФЕСТ 9 - 11 АВГУСТ

2014 08 09 10 izlozba

9 август (сабота)

20:00 ч. Магаза
Изложба: Драган Најденовски,
Илија Кочовски, Симеон Силјановски,
Димитар Мичо Кочовски

 

20:00 ч. Летна сцена, Тумбе кафе
„Битолски книжевни паметења“, Битолски книжевен круг-Битола
На средбата ќе му биде врачена наградата „Книжевен круг“ на овогодишниот лауреат Јордан Плевнеш, а свое учество во програмата ќе земат прозаисти и поети, меѓу кои: Владимир Костов, Раде Силјан, Александар Прокопиев, Братислав Ташковски, Христо Петрески, Виолета Танчевска - Златева, Игор Крајчев, Блаже Миневски, Ермис Лафазановски, Томислав Османли, Гордана Стојановска, Даниела Трајковска, Радован П. Цветковски, Никола Кочовски, Петре Димовски, Панде Манојлов, Кире Неделковски, Добре Тодоровски, Зоран Пејковски, Мирјана Стојановска, Милица Радевска Димитријовска, Весна Мундишевска Велјановска, Елизабета Јончиќ, Никола Илијовски, Билјана Талевска Димко  

 

10 август (недела)
21:00 ч. Магаза
Етно - концерт „Lakocha“

 

22:00 ч. Базен Стрежево
BUS FEST - Музички фестивал

 

11 август (понеделник)

20:00 ч. Магаза
Промоција на книга „Битолчанката Мајка Шумлјанска“
Никола Миновски


21:00 ч.  кај Чинарот
„Ехо кај чинарот“- Музичко-поетски перформанс

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en