„Елка кај Иванови“ Премиера: 14.11.2015

elka kaj ivanovi

НУ Народен театар Битола

Aвтор: Александар Введенски
Режија: Ѕвезда Ангеловска
Асистент на режија: Јован Ристовски
Превод од руски: Оливера Павловиќ
Сценографија: Валентин Светозарев
Костимографија: Благој Мицевски
Музика: Марјан Неќак
Консултант по танци: Јагода Димовска
Светло: Игор Мицевски

elka kaj ivanovi 01

Играат:

Мајката Пузирјова - Менка Бојаџиева
Таткото Пузирјов - Борис Чоревски
Дадилката Настасја - Илина Чоревска
Дуња Шустрова - Елена Моше
Миша Пестров - Иван Јерчиќ
Соња Острова - Соња Ошавкова
Володја Комаров - Борче Ѓаковски
Нина Серова - Јулијана Мирчевска
Петја Перов - Александар Копања
Варја Петрова - Марија Ѓаковска
Беба - Петар Спировски
Надзорник/Полицаец/Судија - Александар Стефановски

Во претставата се користени материјали од делата на Ф.М. Достоевски „Злосторство и казна“, „Младич“ и „Идиот“.

Инспициент: Митко Ивановски
Суфлер: Гордана Михајловска

elka kaj ivanovi 02

------------------------

Репертоар на НУ Народен театар Битола за периодот од 16.011 до 22.11.2015 година

Понеделник 16.11.2015, почеток 19.30 часот - „Eлка кај Иванови“
Вторник 17.11.2015, почеток 19.30 часот - „Happy end“
Среда 18.11.2015, почеток 19.30 часот - „Последната ноќ“
Четврток 19.11.2015, почеток 19.30 часот - „Последната ноќ“
Петок 20.11.2015, почеток 19.30 часот - „Хамлет машина“
Сабота 21.11.2015, почеток 19.30 часот - „Happy end“

top destinations enfoto galerija enmapa ennastani en

smestuvanje enrestorani picerii enturisticki enkako do bt en