Манастир Св. Христофор село Крстоар во близина на Битола

Monastery St. Christopher in Krstoar

Манастирот Св. Христофор над село Крстоар во близина на Битола е еден од попознатите манастири во овој дел на Република Македонија.

До него може да се дојде преку авфалтен пат во должина од 4 км кој води преку село Крстоар. Во самото село патот е релативно тесен и не се препорачува за пошироки возила.

manastir-krstoar-03

manastir-krstoar-02
Поради блискоста на манастирот со Битола, чистиот воздух, планинската вода и живописната природа, манастирот денес е една од најпосетуваните локации за излет во близина на Битола.

From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery
From Bitola Macedonia - Photo Gallery

 

contentmap_plugin

top destinations mkfoto galerija mkmapa mknastani mk

smestuvanje mkrestorani picerii mkturisticki mkkako do bt mk