Rent a Car

Категорија: Транспорт (Transport)

Ариес

Далматинска 6, Битола

Тел.: (047) 224155

web:     http://www.aries.com.mk

email:    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Роман

Маршал Тито, х.Епинал, Битола

Тел.: (047) 224567

 

Тео Травел

Св.Климент Охридски б.б., Пелагонка 2, Битола

Тел.: (047) 228185

web:     http://www.teotravel.com.mk

email:    Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Фаст

Нокола Тесла 74, Битола

Тел.: (047) 581731

 

Турбо Кар

Св.Климент Охридски б.б., Пелагонка 2, Битола

Тел.: (047) 228 800; 075 468 582, fax: 235 235

e-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Чепер

Дебарска б.б., Битола

Тел.: (047) 236731

Автобуси

Категорија: Транспорт (Transport)

Меѓународни линии до Битола

Од Белград за Битола – секој ден во 21:30 часот. Оваа возна линија е оперирана од компанијата Галеб Охрид. Повеќе информации:

http://www.bas.co.yu

Од Софија за Битола – секој ден во 16:30 и 20:00 часот. Линијата во 16:30 е оперирана од компанијата Транскоп Битола а во 20:00 часот од компанијата Мат Пу Бугарија.

Од Виена за Битола – секој четврток и петок пристигнува околу 12 и 13 часот во Битола.

Од Битола за Виена – поаѓање секоја недела во 06:00 и 07:30. Линијата за Виена е оперирана од компанијата Eurobus.

 

Во државата

Има чести автобуски линии скоро од сите градови во државата до Битола.

Повеќе информации на:

http://www.sas.com.mk

 

Градски превоз

Градскиот превоз во Битола се обавува со автобуси. Постојат 6 автобуски линии од кои 4 оперираат во градот, а 2 линии во пригратскиот дел.

Автобуски линии кои оперираат во градот се означени со броевите: 1,3, 4, 5, 6.

Автобуски пригратски линии се означени со броевите: 11 и 12.

(Автобусите за пригратските линии тргнуваат од Малата автобуска станица)

Билетите се купуваат во автобусите од шоферот.

Цената на билет за едно возење изнесува 15 денари.

Такси

Категорија: Транспорт (Transport)

Бабам-конзул-15-99

Св.Климент Охридски б.б., Пелагонка 2, Битола

Тел: (047)1599

 

Гонзалес-15-77

Јанко Палигора б.б., Битола

Тел: (047)252077

 

Делта

Дебарска б.б., Битола

Тел: (047)1581

 

Експрес 15-88

Кланица 12, Битола

Тел: (047) 226939

 

Кабалеро 15-84

Нико Фундали 16, Битола

Тел: (047)223152

 

Конзул 15-99

Св.Климент Охридски 27, Битола

Тел: (047)229716

 

Либерти

Маршал Тито б.б., Битола

Тел: (047)254456

 

Масатоне 15-88

нас.Кланица 11 лам.Б/1, Битола

Тел: (047)236739

 

Монгол 15-92

Прилепска 33, Битола

Тел:  (047)1592

 

Настасија

Прилепска 33, Битола

Тел: (047)241169

 

Ориент 15-78

Прилепска б.б., Пелагонка 1, Битола

Тел: (047)1578

 

Пелси 15-93

Кавала 12, Битола

Тел: (047)236749

 

Сити пајтон 15-85

Димитрие Туцовиќ 46, Битола

Тел: (047)1585

 

Тамара 15-91

Јорго Костовски 14, Битола

Тел: (047)241849

 

Теа 15-54

нас.Кланица 6/2, Битола

Тел: (047)220226

 

Тинтар

нас.Карпош 4-2/10, Битола

Тел: (047)228709

 

Тоне Мих

Ѓорѓи Наумов 43, Битола

Тел: (075)434727

 

Топ-кар 15-94

Маршал Тито 84, Битола

Тел:  (047)1594

 

Фаворит 15-91

Народни Херои 32, Битола

Тел: (047)1591

 

Цагер 15-86

Цар Самоил 55, Битола

Тел:  (047)222790

top destinations mkfoto galerija mkmapa mknastani mk

smestuvanje mkrestorani picerii mkturisticki mkkako do bt mk