Мате Шундовски (1936-2006) - диригент на најголемиот навивачки хор во светот

Мате Шундовски беше нашироко познат како страствен навивач и предводник на повеќе навивачки групи во Македонија особено во ракометниот и фудбалскиот спорт.

mate sundovski
Покрај останатото, многумина го помнат и како диригент на таканаречениот најголем навивачки хор во светот, во поранешната СФРЈ со кој особено се прослави на Светското првенство во ракомет во 1974 година во Германија кога југословенската репрезентација за првпат ја освои титулата светски првак, а на Шундовски и навивачите им беше оддадено посебно признание.
Со својата диригентска палка тој беше омилен меѓу навивачите и спортистите на РК и ФК Пелистер, РК Кометал Ѓорче Петров, КК Работнички и други екипи во Македонија.

From Mate Shundovski
From Mate Shundovski
From Mate Shundovski
From Mate Shundovski
From Mate Shundovski
From Mate Shundovski

Mate Shundovski (Мате Шундовски)

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

top destinations mkfoto galerija mkmapa mknastani mk

smestuvanje mkrestorani picerii mkturisticki mkkako do bt mk