Things to Do and See

There are no articles in this category. If subcategories display on this page, they may contain articles.

Display #  

Subcategories

 • Здравје и убавина – Аптеки (Pharmacies)
 • Бизнис (Business)
 • Здравје и убавина – Фитнес (Fitness)
 • Топ дестинации (Top Destinations)
 • Виртуелна прошетка (Virtual Tour)
 • Настани (Events in Bitola)

  Културен настан

  Период на одржување

  Меѓународна детска ликовна колонија
  “Мал битолски Монмартр”

  23-30 мај

  Ден на културата

  10 јуни

  Битолска опера

  јули

  Бит фест

  јули-август

  Интернационален фестивал на монодрама

  јули

  Интернационален театарски фестивал “Актерот на Европа”

  јули

  Фестивал на фолклорни игри и песни “Илинденски денови”

  29 јули- 03 август

  Младински фестивал “Битола отворен град”

  август

  Интернационален фестивал на филмската камера “Браќа Манаки”

  21- 28 септември

  Меѓународно Графичко триенале

  септември- декември

  Фестивал на сериозна музика “Интерфест”

  02-12 октомври

  Интернационален фестивал на аматерски документарен филм “Камера 300”

  12- 14 ноември

 • Природа (Nature)
 • Храна (Food)
 • Спорт (Sport)
 • Игри на среќа – Казина (Casinos)
 • Фото галерија (Photo Gallery)
 • Шопинг (Shoping)
 • Здравје и убавина (Health and Beauty)
 • Бизнис – Правни работи (Legal representatives)
 • Образование (Education)
 • Исламски објекти (Islamic buildings)
No result…